"Meitä ei ole rakennettu tähän."Trooppinen myrsky Hilary Batters Kalifornia, jolla on voimakas sade ja katastrofaaliset tulvat |CNN (2024)

Toimittajan huomautus:Stormin kattavuusJatkuu täällä.

CNN-

Saatuaan laskeutumisen Meksikossa aikaisemmin sunnuntaina,Trooppinen myrsky Hilaryon siirtynyt Kaliforniaan, missä se vapauttaa voimakasta sadetta ja teiden muuttaminen räjähtäviksi virkoiksi, kun virkamiehet varoittavat mahdollisesti tappavista tulvista.

”Emme yleensä ole tottuneet tähän sademäärään.Varmasti ei kesän puolivälissä ”, San Diegon pormestari Todd Gloria kertoi CNN: n Jim Acostan sunnuntaina iltapäivällä sanomalla, että hän oli huolissaan tuulen ja tulvien mahdollisista sähkökatkoksista."Meitä ei ole rakennettu tällaiseen sateeseen."

Etelä -Kalifornian viranomaiset vetoivat asukkaiden olemaan ajamatta, varoittavat mutajohtoja, tien heikkenemistä ja vaarallisia roskia ja tulvia, koska jotkut yhteisöt julistivat hätätilanteet reagoida myrskyyn. Yksi Kalifornian virkamies on varoittanut, että Hilary voisi olla tuhoisimpia myrskyjä, jotka osuvat osavaltioon viime vuosina.

Kansallinen sääpalvelusanottuOsa Los Angelesin ja Ventura -kreivikuntien osissa oli jo ”vaarallisia tulvia” sunnuntai -iltana, kirjoittaen sosiaaliseen mediaan, "Tämä on hengenvaarallisia tulvia!"

'We're not built for this.' Tropical Storm Hilary batters California with heavy rain and catastrophic floods | CNN (1)

Autoilija poistaa tavarat ajoneuvostaan juuttuessaan tulvaan kadulle Palm Desertissä, Kaliforniassa, sunnuntaina 20. elokuuta.

Autot takertuivat tulvavesiin ja paikallisviranomaiset tekivät pelastuksia, palveluasanoi.

Hilaryn ydin - toisin sanoen sen keskus - ylitti Etelä -Kalifornian sunnuntai -iltana, mutta osavaltio alkoi tuntea myrskyn vaikutuksia paljon Aikaisemmin päivällä ja sademäärät ovat lisääntyneet. Palmujousien osissa näki yli 2 tuumaa vettä vain kuudessa tunnissa sunnuntaina - melkein puolet siitä, mitä ne keskimäärin koko vuoden ajan, sääpalvelusanoi.

Ja kun päivä ei vielä ohi, oli useita muita sademäärätietoja sunnuntaina, muun muassa Los Angelesin, Burbankin ja Palmdalen keskustassa.

Palm Springsissä kaupunginjohtaja julisti paikallisen hätätilanteen "ennennäkemättömän sademäärän ja tulvien" vuoksi, kun kaupungin virkamiehet sanoivat, että sunnuntaina iltapäivällä oli jo ollut yksi nopea veden pelastus.

Live -päivitykset: Trooppinen myrsky Hilary tuoda merkittävä tulvariski Kaliforniaan

Vaikka myrskyn odotetaan heikentyvän, se jatkaa alueen kiinnittämistä vakavalla säällä, kun se siirtyy edelleen Yhdysvaltoihin.

Arizonassa viranomaisetannettuEvakuointitilaukset Meadin Lake National Park -puistossa kehottaen asukkaita etsimään korkeampaa maata mahdollisten tulvien edessä.Ja Nevadan kuvernööri julisti hätätilanteen sunnuntain tilan myrskyn lähemmäksi.

Yli 1000 lentoa Yhdysvalloissa tai niistä on peruutettu sunnuntaina ja yli 4 900 on viivästynyt.Kolme kaikkein vaikutelmaa lentokenttää ovat kaikki Hilary's Range -alueella: Harry Reidin kansainvälinen lentokenttä Nevadassa, San Diegon kansainvälinen lentokenttä ja Phoenix Sky Harborin kansainvälinen lentokenttä,flightaware.com.

Ja kun Hilary laukaisi tulvavaroitukset Los Angelesin yli,voimakkuus 5,1 maanjäristysravisteli aluetta ja muita Etelä -Kalifornian sunnuntai -iltapäivääYhdysvaltain geologinen tutkimus.

Miljoonat kohtaavat tulvauhan

Yli 7 miljoonaa ihmistä, mukaan lukien Los Angelesin keskustassa olevat ihmiset, on tulvavaroitus varhain maanantaiaamuna.Osa Los Angelesin ja Ventura -kreivikuntien osalta voi nähdä jopa 1,5 tuumaa sadetta, joka on kaadettu tunnissa, kansallisessa sääpalvelussa onsanoi.

San Diegon yhtenäisen koulupiirin koulutilmoitettuHe lykkäävät lukuvuoden ensimmäistä päivää tiistaihin.Los Angelesin yhtenäinen piiri, myös maan toiseksi suurin koulupiiri,sanottuKoulut suljetaan maanantaina.

Hilary heikentynyt Luokan 1 hurrikaanista trooppiseen myrskyyn ennen kuin se laskeutui Pohjois -Baja Kalifornian niemimaan yli sunnuntaina.

Ainakin yksi kuolema johtuu jo myrskystä.Henkilö kuoli, kun heidän ajoneuvonsa pyyhkäisi pois lähellä Santa Rosalíaa Meksikossa, Baja Kalifornian niemimaalla, Meksikon virkamiehet kertoivat lauantaina lehdistötiedotteessa.

Kalifornian hallitus Gavin Newsom julistettu ahätätilaLauantai Etelä -Kalifornian suurelle karhille hirmumyrsky- ja toipumistoimien tukemiseksi.

Lauantain tiedotustilaisuudessa Kalifornian kuvernöörin hätäpalveluviraston johtaja Nancy Ward varoitti Hilaryä "voisi olla yksi tuhoisimmista myrskyistä, joihin olemme osuneet Kaliforniassa yli vuosikymmenen aikana".

Storm on "ennennäkemätön" tapahtuma, La Mayor sanoo

Osat Kaliforniassa, Nevadassa ja Arizonassa, jotka ovat tottuneet sateeseen, voivat yhtäkkiä saada vuoden arvon tai enemmän.Ja rannikon varrella Hilaryn tuottamat suuret turvotukset todennäköisesti luovat hengenvaarallisia surffaus- ja RIP-nykyisiä olosuhteita.

Death Valley näki kolminkertaisen keskimääräisen elokuun sademäärän vain muutamassa tunnissa sunnuntaiaamuna.Lähes kuukauden arvoinen sade satoi tunnissa sunnuntaina.Se saa yleensä keskimäärin 0,21 tuumaa sadetta koko elokuun kuukauden ajan, mutta Uunce Creek -vaikutuspaika ilmoitti 0,63 tuumaa sunnuntaiaamun jälkeen.

Death Valleyn kansallispuiston teiden odotettiin lopulta muuttuvan "läpäisemättömiksi", puisto sanoi Instagramissa jakaen valokuvia, jotka osoittivat tulvavesien virtaavan yli Tiet.

'We're not built for this.' Tropical Storm Hilary batters California with heavy rain and catastrophic floods | CNN (2)

Trooppisen myrskyn tulvavedet peittävät tie Death Valleyn kansallispuistossa sunnuntaina.

Uhka laukaisi Kalifornian kaikkien aikojen ensimmäisen trooppisen myrskyn varoituksen, joka ulottui valtion eteläisestä rajasta vain Los Angelesin pohjoiseen - esittäen ”ennennäkemättömän säätapahtuman” kaupunkiin, jolla on "syvä kokemus", joka reagoi luonnonkatastrofeihin, kuten metsäpaloihin ja maanjäristyksiin, pormestari Karen Bass sanoitiedotustilaisuudessa.

"On kriittistä, että Angelenos pysyy turvassa ja pysyy kotona, ellei turvallisuusviranomaisten ohjannut", Bass sanoi.”Jos sinun ei tarvitse olla tiellä, älä pääse autoosi.Varmista, että hätäpaketti ja välttämättömät laitteet ovat käsillä.Ja varmista, että kaikki laitteesi veloitetaan hengenvaarallisesta hätätilanteesta. "

Ostajat varastoivat tarvikkeita päivittäistavarakaupassa sähkökatkon aikana Hurricane Ida: n jälkeen New Orleansissa 2. syyskuuta 2021

Oak Glenin, Forest Fallsin, Mountain Home Village, Angelus Oaksin ja Koillis -Yucaiipan San Bernardinon lääninyhteisöjen asukkaat olivat kaikkikäsketty evakuoimaanLauantai.

Vierailijat ja jotkut Catalina Islandin asukkaat, jotka ovat osa Kalifornian Kanaalisaaria, ”rohkaistiin voimakkaasti” poistumaan saarelta myrskyn edessä alehdistötiedoteAvalonin kaupungista.

Samaan aikaan helikopteritLos Angeles Countyn sheriffin toimistoLentävät joenpinta -alueiden yli lauantaina iltapäivällä, ja ilmoitti sekä englanniksi että espanjaksi varoittaakseen kodittomia ihmisiä äärimmäisestä säästä.

Los Angeles avasi vielä kolme hätäsuunnitelmaa sunnuntaina ja tarjosi kuljetusta auttaakseen lisäämään ihmisiä turvallisuuteen ennen myrskyä - nostaen hätäsuojien kokonaismäärän kahdeksalle.

'We're not built for this.' Tropical Storm Hilary batters California with heavy rain and catastrophic floods | CNN (4)

Ajoneuvo, joka on uppoutunut vettä, ajaa tulvan moottoritien sisäänkäynnin kautta Palmdalessa, Kaliforniassa.

Huoli aavikoista ja viimeaikaisista palovammoista

Kalifornia on keskittynyt erityisesti asukkaiden valmisteluun alueilla, jotka yleensä saavat vähiten sadetta tai jotka viimeksi tulipalot ovat polttaneet, viranomaiset kertoivat.

”Seuraamme hyvin lähellä autiomaisia alueitamme, San Diegosta ja Los Angelesista itään.Jotkut näistä alueista saattavat saada kaksinkertaisen vuotuisen veden määrän vain yhdessä päivässä ”, sanoi Brian Ferguson, varajohtaja Brian FergusonKalifornian kuvernöörin hätäpalveluiden toimisto.

'We're not built for this.' Tropical Storm Hilary batters California with heavy rain and catastrophic floods | CNN (5)

Postilaatikko seisoo tulvan asuntokadulla Palmdalessa, Kaliforniassa, kun myrsky siirtyy alueelle, sunnuntaina 20. elokuuta 2023.

Tulipalojen viipyvät palamisarvet voivat luoda jyrkän, liukas pinnan veden ja roskien virtaamiseksi.Ihmiset, jotka asuvat alamäkeen ja alavirtaan palaneilta alueilta, ovat erittäin alttiita tulvien ja roskien virtauksille.

"Sademäärä, joka yleensä imeytyy, karkaa erittäin nopeasti palon jälkeen, koska palanut maaperä voi olla yhtä veden hylkivä kuin jalkakäytävä", kansallinen sääpalvelu sanoi.

SisäänOrange County, Silverado Canyonille ja Williams Canyonille Bond Fire Burn -alueella tehtiin vapaaehtoinen evakuointivaroitus mahdollisten roskien virran vuoksi palovammoja pitkin tai sen lähellä.

Asukkaille on tarjottu hiekkasäkkejä kiinteistöjensä vahvistamiseksi maakunnissa Etelä -Kaliforniassa, missä osa tulvien vastaisista puskureista on poltettu.

CNN: n Mary Gilbert, Cheri Mossburg, Norma Galeana, Chris Boyette, Josh Campbell, Raja Razek, Elizabeth Wolfe, Taylor Ward ja Zoe Sottile osallistuivat tähän raporttiin.

"Meitä ei ole rakennettu tähän."Trooppinen myrsky Hilary Batters Kalifornia, jolla on voimakas sade ja katastrofaaliset tulvat |CNN (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Patricia Veum II

Last Updated:

Views: 6418

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Patricia Veum II

Birthday: 1994-12-16

Address: 2064 Little Summit, Goldieton, MS 97651-0862

Phone: +6873952696715

Job: Principal Officer

Hobby: Rafting, Cabaret, Candle making, Jigsaw puzzles, Inline skating, Magic, Graffiti

Introduction: My name is Patricia Veum II, I am a vast, combative, smiling, famous, inexpensive, zealous, sparkling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.